Op 15 augustus jl. voerde een F-16 van de luchtmacht en een drone van de landmacht van het AKP regime in Turkije, ondersteund door de Turkse spionagedienst MIT, een moordaanslag uit op Ismail Özdem, alias Mam Zeki Shengali. Ismail Özdem was als lid van de Shengal Yezidi Society Coordination en lid van de uitvoerende raad van de KCK één van de belangrijkste politieke leiders van de yezidi gemeenschap. De moordaanslag gebeurde in de buurt van het stadje Kocho, Shengal, Zuid Koerdistan, op het territorium van de Iraakse staat, toen Mam Zeki Shengali terugkwam van een herdenkingsplechtigheid van de ISIS genocide op de yezidi gemeenschap die 4 jaar geleden begon op 3 augustus 2014. Het is zonder meer wraakroepend dat vliegtuigen van een NAVO lidstaat zich eens te meer schuldig maken aan internationaal terrorisme. Samen met Mam Zeki Shengali werd ook een aantal lijfwachten en yezidi strijders vermoord.

 

Op 8 september jl. voerde een drone van het Perzische regime een aanslag uit op de hoofdkwartieren van de Democratische Partij van Koerdistan (HDK) en de Democratische Partij van Koerdistan – Iran (PDK-I) in het Koyê district van Hêwler (Erbil), in Zuid Koerdistan. De aanval vond plaats op het moment dat er een bijeenkomst van de HDK plaats vond. Hij kostte volgens lokale autoriteiten het leven aan 21 personen waarvan 9 personen niets met de politieke partijen te maken hebben. Daarnaast vielen er 40 gewonden waaronder verschillende kinderen. Volgens Koerdische bronnen steeg de drone op vanop de luchthaven van Kirkuk.

Op 13 september jl. bombardeerden de Turkse luchtmacht en de artillerie van het Perzische regime gezamenlijk de Bradost regio in Zuid Koerdistan.

V-SB veroordeelt het internationale staatsterrorisme van de islamistische regimes in Ankara en Teheran tegen de Koerdische vrijheidsbeweging en roept alle democratische krachten in de wereld op hun steun aan de Koerdische vrijheidsbeweging te verdubbelen als antwoord op dit toenemend staatsterrorisme.