Meer dan 100 organisaties, waaronder Al-Awda, de Palestine Right to Return Coalition, Samidoun en Jews for Palestinian Right of Return roepen op tot Dagen van Verzet van 7 t.e.m. 9 augustus 2020.

Het programma van de zionistische annexatie gaat onverminderd voort met het bedreigen van Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever, inclusief de vruchtbaarste grond in de Jordaanvallei, die nu open staat voor landroof door de Israëlische staat. Dit is natuurlijk niets meer dan de voortzetting van de meer dan 72 jaar landroof, onteigening, apartheid en genocide, maar het vereist de blijvende mobilisatie en actie naast de acties tegen de belegering van de Gazastrook, de massale gevangenzetting van Palestijnen, de vernietiging van huizen, het weigeren van het recht op terugkeer aan Palestijnse vluchtelingen, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid.

Annexatie is een blijvende bedreiging, in het bijzonder als de zionistische staat denkt dat hij er zomaar mee kan wegkomen, zonder verhoogd verzet. De strijd is niet over, in vele opzichten begint hij pas. We roepen iedereen op om de mobilisatie ter verdediging van het land en volk van Palestina verder te zetten en aan te sluiten bij de Dagen van Verzet op 7 t.e.m. 9 augustus.